La CNMV i el Banc d’Espanya treballen amb l’objectiu de contribuir a millorar la cultura financera dels ciutadans, dotant-los d’eines, habilitats i coneixements per prendre decisions financeres informades i apropiades al llarg de la seva vida.

Totes dues institucions van signar el 19 de maig de 2008 un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un Pla d’Educació Financera a nivell nacional. L’element més visible del Pla és el web www.finanzasparatodos.es, un portal de referència a nivell nacional per a tots els ciutadans en matèria d’educació financera. Aquest portal ofereix informació pràctica i les eines necessàries per a la formació de les persones de tots els nivells culturals siguin quins siguin els seus coneixements previs sobre finances.

Podeu consultar els documents que defineixen les línies d’acció bàsiques i les actuacions dutes a terme pel Pla, definides per als cicles:

El Pla segueix les recomanacions i els Principis d’alt nivell sobre estrat&egravegravegies nacionals d’educació financera definits per l’OCDE/INFE (International Network on Financial Education) de l’OCDE i recolzats obertament pel G20 en la cimera celebrada a Los Cabos (Mèxic) el juny de 2012.

En el context del Pla d’Educació Financera s’ha realitzat l’Enquesta de competències financeres (ECF), que mesura el coneixement i la comprensió de conceptes financers de la població espanyola entre 18 i 79 anys. Aquesta enquesta està inclosa en el Pla Estadístic Nacional i presenta característiques rellevants que permeten una descripció rigorosa i comprensiva dels coneixements financers de la població adulta a Espanya i de la seva relació amb el sistema financer.